Docent

Mijn naam is Christa Appelman-Wies ik ben gediplomeerd yogadocent en oprichter van Yogastudio Blij in Balans. Zo’n twintig jaar geleden kwam ik in aanraking met yoga en in de loop der jaren is mijn enthousiasme enkel maar toegenomen.

In 2003 ben ik begonnen met yoga-meditatie lessen bij Kavita Vedi die de traditionele yoga doceert. Hierdoor kwam ik al vroeg in contact met de prachtige yoga filosofie. Na een jaar of 10 wilde ik graag ervaring opdoen bij andere yogadocenten en andere vormen van yoga leren kennen. In overleg met Kavita ben ik les gaan volgen bij Yoga Innerwork in Haarlem. Deze lessen varieerden van een pittige power yogales tot een rustige yin-yogales.

In 2015 ben ik gestart met de Raja Yoga Docentenopleiding bij Tom Verlaan in Aalsmeer. Naast zijn verdiepende meditatielessen kon ik me opnieuw uitleven op de yoga filosofie. In 2018 heb ik de opleiding afgerond met een scriptie over yoga en de overgang. In hetzelfde jaar heb ik een cursus Hormoonyoga  gevolgd zodat ik met behulp van specifieke lichaams- en ademhalingsoefeningen nog beter kan helpen tijdens de les.

In 2017 heb ik voor het eerst een stilte retraite meegemaakt van de Himalaya Yoga Meditatie Traditie. Ik heb dit ervaren als één van de mooiste ervaringen in mijn leven. Sinds die tijd volg ik meerdere workshops en stilte retraites per jaar en heb ik wekelijks les van Kries Mannie Sing, voorzitter van het bestuur van de HYMNS. 

Yoga is een levenswijze voor mij geworden waarin ik vrijheid, liefde en balans vind.

Sinds 2018 geef ik met veel plezier yoga les en blijf ik leren en mezelf ontwikkelen.