Tips & Weetjes

Weet dat het niet nodig is om ervaring met yoga te hebben voordat je begint met yoga, of dat je heel lenig moet zijn. De lessen zijn gemengd met beginners en gevorderden. Iedereen doet yoga op zijn of haar eigen niveau. Dat gaat goed samen.

  • Probeer twee uur voor de yogales het liefst niets te eten of desnoods iets lichts. Als je namelijk met een volle maag aan yoga doet dan kan dit kramp, misselijkheid en zelfs overgeven tot gevolg hebben.                                                 
  • Zorg ervoor dat je 5 tot 10 minuten voor aanvang van de les aanwezig bent hierdoor heb je de tijd om even te ‘landen’ in de zaal en je voor te bereiden op de les.                                                 
  • Trek soepele kleding aan waarin je je makkelijk kunt bewegen.
    Een T-shirt en een joggingbroek is prima.                                                          

  • Geef altijd blessures of klachten door zodat we de oefening kunnen aanpassen of overslaan. Probeer niet iets te forceren.                                                                    
  • Er zijn extra yogamatten beschikbaar voor degenen die niet gelijk een yoga mat willen aanschaffen. Als je een handdoek meebrengt dan kan deze yoga mat de volgende keer weer door een ander gebruikt worden.                                                
  • Yoga oefeningen zorgen ervoor dat het lichaam spanning kan loslaten wat gepaard kan gaan met verschillende emoties. Je hoeft hier niet van te schrikken.                                                                                                                       
  • Door bepaalde yogahoudingen kunnen systemen in het lichaam gestimuleerd worden waardoor bepaalde processen op gang komen. Denk hierbij aan het afvoeren van afvalstoffen zoals gassen die het lichaam willen verlaten.