Raja Yogales

De Raja yogales is net als de Hatha yogales rustig, toegankelijk en gericht op ontspanning en balans. De rode draad door deze les is rust en stilte.

Hoe ziet een Raja yoga meditatie les eruit:

De les begint met een liggende ontspanning van ruim 10 minuten.

Daarna wordt het lichaam voorzichtig losgemaakt met behulp van de ‘joins and glands’ oefeningen uit de Himalaya Yoga Meditatie Traditie. Deze aangename rek- en strekoefeningen verhogen de bloedsomloop naar alle delen van het lichaam en helpen je flexibiliteit te verhogen. Dit is tevens een prima warming-up voor het volgende gedeelte van de les.

Vervolgens doen we speciale lichaamsoefeningen die ervoor zorgen dat je langer in de kleermakerszit of een andere meditatiehouding kan blijven. Dit zijn oefeningen gericht op het openen van je heupen en het versterken van je rug. Daarnaast doen we ook yogaoefeningen voor de rest van het lichaam zodat de energie overal goed kan doorstromen.

De lichaamsoefeningen worden gevolgd door een ademhalingsoefening en een concentratieoefening, afgewisseld met een visualisatie oefening. Dit alles heeft als doel meer stilte in lichaam en geest te creëren.

De opbouw van de les zorgt er uiteindelijk voor dat we steeds makkelijker een tijd met elkaar in stilte kunnen zijn. Een stilte waarin we dicht bij ons Zelf zijn. De eindmeditatie breiden we geleidelijk uit tot een half uur, waarbij je zelf kan bepalen of je blijft zitten of dat je halverwege ervoor kiest om te gaan liggen.  

De Raja yogales duurt 2 uur en eindigt met een kopje thee.